14 Temmuz 2014 Pazartesi

Çok Zengin Olmak İçin Ne Yapmak Lazım

Hayatta herkesin yaşamını devam ettirebilmesi için paraya ihtiyacı vardır. İnsanın sağlıktan sonra istediği ilk şey muhtemelen paradır. Parayla yapılabilecek o kadar güzel şey var ki insanoğlunun çok zengin olmak istemesine şaşırmamak gerekir. Kimi dünyayı gezmek için, kimi havuzlu villa için, kimi de lüks bir otomobil için hayal kurar ve zengin olmak ister. Herkesin zengin olma hayalinin temelinde farklı sebepler yatar...



Hayatta herşeyin para olmadığını kabul etmek gerekiyor. Asgari ücretle çalışıp emekli olmayı bekleyen,  hayallerini emekliliğe erteleyen ama mutlu olan insanlar da var. Ancak herkes bir değil elbette... Bazılarının büyük hayalleri vardır ve o hayallerin her biri ulaşılabilirdir. Yani kendi yatıyla tatile gitmek istiyorsa gitmek için bir şeyler yapmalıdır. Unutmayın hayal etmediğiniz hiçbir şeyi gerçekleştiremezsiniz!



Peki çok zengin olmak için ne yapmak gerekir? Bu sorunun cevabı elbette ticaretten geçiyor. Yani bir şey üretmek ya da al sat yapmak. En çok para akışı ticaretle sağlanabilir. Bir mal üretir ve onu pazarlarsanız ürettiğiniz malın kalitesine ve pazarlama yeteneğinize bağlı olarak çok para kazanabilirsiniz. Ya da hali hazırda var olan bir malı alırsınız ve ona kendi payınızı da ekleyip satarsınız. Bu da bir ticaret yöntemidir. 3 liraya aldığınız bir ürünü 7 liraya satabilirseniz para kazanırsınız ama bu iki yöntem de sermaye gerektirir.



Ticarette en çok kazanan ve en az risk alan kişi aracıdır. Aracı üreticiyle satıcıyı buluşturur ve en az işi yaparak en çok parayı kazanır. Örnek verelim; Siz bir çiftçisiniz ve meyve yetiştiriyorsunuz, aracı gelip sizden ürettiğiniz meyveyi kilosu 2 TL'den alıyor. Sizden aldığı meyveyi gidip pazarcıya 4 TL'den satıyor. Daha sonra meyve pazarda 5 TL'den alıcı buluyor. Bu değerler elbette örnek amaçlı verilmiş değerlerdir ve değişiklik gösterir ancak kaba taslak baktığınızda durum budur. Aracı en az işi yapıp, en çok parayı kazanan kişidir.



Komisyonculuk yani diğer bir deyişle aracılık, sermayesiz ticaret yapıp zengin olmak isteyen kişilerin ilk tercih ettiği ticaret yöntemidir. En çok bilinen komisyoncular olan emlakçıları düşünün, kiraladıkları bir daireden bir kira komisyon, sattıkları her daireden ise satış bedelinin %1'ini komisyon olarak alıyorlar. Bu da 200 bin TL'lik bir evi sattığında 2 bin TL komisyon aldığı anlamına geliyor.



İnternet üzerinden de komisyonculuk yaparak bir emlakçının kazandığından çok daha fazlasını kazanabilirsiniz. Size çok zengin olma yolunda gösterebileceğim en etkili yol internet komisyonculuğudur. Hiç sermayeniz olmasa da internet komisyonculuğu yaparak aynı gün para kazanmaya başlayabilirsiniz. Bunun için tek ihtiyacınız olan bir bilgisayar ve internet bağlantısı. Bir an önce günde 5000TL kazanan internet komisyoncularından biri olmak istiyorsanız buraya tıklayabilirsiniz.


1 yorum:

  1. Blogunuzda çok güzel iş fikirleri vermişsiniz. Teşekkür ederim. Ama bu fikirler yasal mı, bu çalışmaların hukuki durumu konusunda da bilgi verseniz iyi olur. Para kazanalım derken başımıza ceza avukatı masrafı açılmasın :))

    YanıtlaSil